Eski Müfredat

Toplam: 134 Kredi

Toplam AKTS: 245

ÖNEMLİ NOTLAR:

Programımızda kısa bir süre önce yapılan bir değişiklikle, seçmeli derslerden en az birinin HSS seçmelisi olması kuralı getirilmiştir. Bu düzenleme 2022-23 Öğretim yılı Güz dönemi itibariyle akademik programın 3. döneminde olan öğrencilerden (2021-22 öğretim yılı veya sonrasında 1. sınıfa başlamış olanlar) itibaren geçerlidir.

Öğrenciler 2024 Bahar dönemi itibariyle itibariyle, PHYS 130 yerine PHYS 102; CHEM 103 ve CHEM 109 yerine sırasıyla CHEM 101 ve CHEM 106 derslerini de alabileceklerdir. Bu dersler birbirinin yerine sayılacaktır.

* İngilizce Yeterlilik Sınavı'nı (BUEPT) "C" ile geçen öğrenciler AE 111  ve AE 112 derslerini almalıdırlar. Sınavı "A" veya "B" ile geçenler ise bu dersler yerine 3 kredilik HSS (Humanities and Social Sciences /Sosyal ve Beşeri Bilimler) grubu derslerinden seçim yapabilirler. SBB (HSS) seçmelisi ders listesi için, her dönem kayıt sayfasında duyurulan HSS dersleri listesine başvurun.

** Math 102 veya Math 201 alınabilir.

*** Seçmeli olarak alınan dersler 3 kredilik dersler olmalıdır. Kredileri toplanan iki ders 3 kredilik sınırsız seçmeli yerine sayılmaz (Örneğin: 1 kredilik bir ders ile 2 kredilik başka bir ders beraber 3 kredilik bir ders yerine sayılmaz). Herhangi bir dersi seçmeli ders olarak eklerken mutlaka danışmanınızın onayını almalısınız.

****  Aşağıdaki dersler Bilim Seçmelisi olarak sayılabilir:
         • MATH, CHEM, BIO, PHYS kodlu tüm 3 kredilik dersler (programda zorunlu olarak alınması gereken dersler haricindekiler)
         • Mühendislik Fakültesi dersleri (danışman onayı gereklidir)

***** Bu dersi alabilmek için belirli bir sayıda (min. 80) krediyi tamamlamış olmanız ve programın birinci yılında belirtilen derslerin tümünü başarıyla vermeniz gereklidir. Bu durumdaki öğrenciler bölüm tarafından bir önceki yaz döneminin sonunda bilgilendirilirler (2018/2019-3 Yaz döneminden itibaren geçerli olmak üzere).